Lidmaatschap
Contributie
Clublessen
Activiteitencommissie
Organisatie en bestuur
Locatie en routebeschrijving
Gebruik terrein
Terrein- en hoefslagreglement
Rijbaanregels
Onderhoud
Stal en weide
Locatie en routebeschrijving

Jong KNHS Zuid-Holland voorbeeld tijdens congres ‘Geef de jeugd een stem'

Tijdens The Dutch Masters – Indoor Brabant is een start gemaakt met een nieuw initiatief van de KNHS: Geef de jeugd een stem! Bijna 40 enthousiaste KNHS-jeugdleden die zich op hadden gegeven na een oproep via social media waren zaterdag bij de aftrap aanwezig. Ons Jong KNHS Zuid-Holland bestuur mocht hun best practices delen met de aanwezigen.

Dit nieuwe initiatief is een opleidingstraject voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar en sluit aan op de niveaus 3 en 4 van het bestaande KNHS Young Leaders Program. “In dit traject leert de jeugd alle kneepjes van het vak met als doel grotere inspraak voor jongeren in de ontwikkeling van de paardensport op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau. De deelnemers leren tegelijkertijd belangrijke competenties die bijdragen aan hun eigen succesvolle ontwikkeling, zowel binnen als buiten de paardensport,” vertelt Marlies Reibestein, bestuurslid van de KNHS. “Dit aanvullende opleidingstraject is beschikbaar voor alle jeugdige paardensporters in Nederland.”

Reibestein kijkt positief terug op de eerste bijeenkomst: “We willen graag jongeren met hun frisse blik in een nieuw op te richten jongerenforum, regionaal bestuur of een online panel. Vandaag is een eerste stap gezet om dat binnen aanzienbare tijd voor elkaar te krijgen. Zij zijn immers de toekomst van morgen. Onder de jeugdleden die vandaag aanwezig waren, zit veel potentie en dat is heel mooi om te zien We gaan graag verder aan de slag met deze enthousiaste groep jonge mensen. Het is uiteindelijk de bedoeling om ook een jeugdlid toe te voegen aan het KNHS-bestuur.”

Naast een presentatie van de KNHS kregen de aanwezigen interessante voorbeelden te horen van het succesvolle Jong KNHS uit Zuid Holland en vertelde dressuuramazone Jeanine Nieuwenhuis over de lessen die zij heeft geleerd uit de ondersteuning van het KNHS Talententeam.

Binnenkort wordt de datum en locatie van de eerste vervolgbijeenkomst van het nieuwe opleidingstraject bekend gemaakt op www.knhs.nl.


Algemeen nieuws, geplaatst door Peter Hermus op 17 maart 2019